“Očekujem reakciju EU na pretnje predsedniku Vučiću”

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da očekuje da EU reaguje na pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pred najavljenu posetu Kosovu.

“Mi očekujemo danas da neko nešto kaže, a ne da se sablažnjavaju kada poslanici u Srbiji kažu nešto necivilizovano… Da bilo koji političar u EU može danas da reaguje”, rekla je Gojković na televiziji Pink.

Ona je dodala da joj izgleda kao da EU misli da je veći problem rad parlamenta Srbije, a ne pretnje predsedniku Srbije.

Gojković je dodala da se nada da EU neće pozivati obe strane na smirivanje tenzija, jer ovoga puta Beograd nikome nije pretio.

Mediji su juče objavili da je moguće da Vučić ne poseti Kosovo, ako mu Priština ne dozvoli da poseti jezero Gazivode. Juče su i neki kosovski političari najavljivali da bi Vučiću mogao da bude zabranjen ulaz na Kosovo.

 

Iyvor B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."