Na manifestaciji “Dan polja ZP hibrida” prisutni i poljoprivrednici sa KiM

U Institutu za kukuruz Zemun Polje održana je tradicionalna manifestacija “Dan polja ZP hibrida”, na kojoj je ove godine bilo prisutno i pedeset poljoprivrednih proizvođača sa Kosova i Metohije.

Direktor poljoprivredne savetodavne službe na Kosovu i Metohiji Ljiljana Gvozdić je za “TV Most” rekla da je ovo jedinstvena prilika da se proizvođači sa Kosmeta upoznaju sa različitim vrstama hibrida koje nemaju prilike da vide na našem terenu, kao i koja je agrotehnika primenjiva tokom proizvodne godine.

“Oni sa svojim kolegama iz centralne Srbije razgovaraju o postignutim rezultatima i o tome kako povećati prinose” kaže Gvozdić.

Veljko Vuksanović iz Plemetine kaže da redovno dolazi u Zemun na Dan polja ZP hibrida, kao i da koristi samo ovo seme, jer je zadovoljan postignutim rezultatima. Tvrdi da se u južnoj srpskoj pokrajini teško može živeti od poljoprivrede, ali da je to tradicija koju on ne namerava da prekine.

Učesnike “Dana polja” pozdravili su i gosti iz inostranstva,kupci semena ZP hibrida iz Kazahstana, Rusije, Rumunije, Turske i drugih zemalja.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."