• Početna>
  • Vesti>

Na manifestaciji “Dan polja ZP hibrida” prisutni i poljoprivrednici sa KiM

U Institutu za kukuruz Zemun Polje održana je tradicionalna manifestacija “Dan polja ZP hibrida”, na kojoj je ove godine bilo prisutno i pedeset poljoprivrednih proizvođača sa Kosova i Metohije.

Direktor poljoprivredne savetodavne službe na Kosovu i Metohiji Ljiljana Gvozdić je za “TV Most” rekla da je ovo jedinstvena prilika da se proizvođači sa Kosmeta upoznaju sa različitim vrstama hibrida koje nemaju prilike da vide na našem terenu, kao i koja je agrotehnika primenjiva tokom proizvodne godine.

“Oni sa svojim kolegama iz centralne Srbije razgovaraju o postignutim rezultatima i o tome kako povećati prinose” kaže Gvozdić.

Veljko Vuksanović iz Plemetine kaže da redovno dolazi u Zemun na Dan polja ZP hibrida, kao i da koristi samo ovo seme, jer je zadovoljan postignutim rezultatima. Tvrdi da se u južnoj srpskoj pokrajini teško može živeti od poljoprivrede, ali da je to tradicija koju on ne namerava da prekine.

Učesnike “Dana polja” pozdravili su i gosti iz inostranstva,kupci semena ZP hibrida iz Kazahstana, Rusije, Rumunije, Turske i drugih zemalja.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još