Haradinaj ambasadorima: Kako vas nije sramota

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kritikovao je diplomatske predstavnike Kosova, koji su na današnjoj konferenciji u Prištini tvrdili da ne dobijaju nikakve instrukcije Prištine i poručio im da su nesposobni i da bi trebalo da se zainteresuju za, kako je rekao, “svoju državu”.

“Današnji mediji su vam omogućili da pratite sastanke vlade. Zar vas nije stid da tvrdite da vam ne šaljemo instrukcije? Zainteresujte se za svoju zemlju, pratite situaciju”  poručio je Haradinaj na sastanku sa kosovskim diplomatama.

Poručio je da dijalog nema alternativu i da Beograd i Priština treba da postignu sporazum.

“Dijalog nema alternativu. Mi smo iskusili rat i izašli iz njega. Trebalo bi da postignemo dogovor sa Srbijom, Kosovo sa svojim stanovništvom, Ustavom, teritorijom, granicama” rekao je Haradinaj, a prenosi UNMIK u svom pres klipingu.

 

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."