Bez nastavka sednice kosovskog parlamenta

Vanredna sednica kosovske skupštine, zakazana radi glasanja o vladinom timu za dijalog sa Beogradom, nije nastavljena u 16 časova, u četvrtom pokušaju po redu.

U sali skoro da nema poslanika, a nema ni najave o novom terminu za njen nastavak ili povlačenja vladinog zahteva za izbor njenog tima u dijalogu.

Poslanik Demokratske partije Kosova Hajdar Beka, tokom dana izjavio je novinarima u kosovskoj skupštini da je pesimista da će vanredna sednica biti nastavljena danas, dodajući da nema informaciju da je vladajuća koalicija uspela da obezbedi prisustvo 61 poslanika, koliko je potrebno za prostu većinu i kvorum.

Opozicione stranke su najavile da ni danas neće prisustvovati sednici zakazanoj na zahtev vlade.

Čekaju da predsednik skupštine Kadri Veselji po, kako kažu, ustavnoj obavezi, zakaže drugu vanrednu sednicu, na kojoj bi se raspravljalo o predlogu rezolucije opozicionih stranaka, da se Hašimu Tačiju zabrani da u Briselu razgovara o teritorijalnim promenama na Kosovu.

Prva vanredna sednica o vladinom timu za dijalog počela je juče u kosovskom parlamentu, ali je ubrzo prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Njen nastavak pomeran je tri puta.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."