Veselji: Mitrovica nikada neće biti deo razmene

Mitrovica će uvek biti deo Kosova i da nikada neće postati deo bilo kakve razmene, izjavio je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji na okruglom stolu „Finalna faza dijaloga Kosovo-Srbija“, koji je održan u Južnoj Mitrovici.

Veselji je istakao da je došao da građanima Mitrovice dokaže svoju odlučnost u, kako je rekao, odbrani ove teritorije, poručivši da će Kosovo biti zaštićeno delima, a ne rečima i lažima, prenela je RTK 2.

„Možda ste nedavno čuli za različite glasove o tome kako Mitrovica može biti deo pazara teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su pro-ruski glasovi, pro-srpski glasovi“, rekao je Veselji.

Veselji je govorio i o zahtevu opozicije za održavanje vanredne sednice skupštine, jer kako stoji u zahtevu, predsednik Kosova Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici.

„Samoopredeljenje mora da zaustaviti uništavanje naše države“, rekao je Veselji i pozvao da se razgovara o jedinstvu, a ne o podeli.

Veselji je ponovio da Južnu i Severnu Mitrovicu očekuju velike investicije. Okrugli sto organizovala je TV Mitrovica.

Izvor:RTK

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."