U Livađu zvanično otvoren novo-asfaltirani put

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović svečano je danas u Livađu, u prisustvu meštana tog mesta, otvorio novoasfaltirani lokalni put.
Popović je put dužine 2.376 metara otvorio presecanjem trake zajedno sa predstavnikom sela Livađe.
Prema rečima Popovića novi put meštanima Livađa olakšaće kretanje do najznačajnijih institucija u ovom mestu – škole, vrtića i lokalne ambulante, ali i povezati to mesto sa magistralnim putem.
„Meštani su zahtevali sanaciju ovog puta i ovo je dokaz da lokalna samouprava radi za svoje građane kako bi im poboljšala život. Put je važan jer će im olakšati kretanje, ali i komunikaciju sa okolnim mestima. U razgovoru sa meštanima uvideli smo da je potrebno izgraditi i pešačku stazu, koja će nadam se biti izgrađena već naredne godine do škole, ali i sanirati kanalizacionu mrežu“, kazao je Popović.
Meštani Livađa, zadovoljni novim asfaltom, kažu da je ovo prva velika investicija u poslednjih dvadeset godina.
„Ovo mnogo znači za naše selo, prethodni put radio se još pre rata, bio je u katastrofalnom stanju, nije bilo moguće kretati se pešaka, a kamoli vozilima. Mnogo znači za izlazak na magistralu, pristup imanjima i kretanju po selu“, kaže Dragiša Stanković.
„Veoma smo zadovoljni, kretanje će sada biti bezbednije, tako da je za selo ovo veoma značajan projekat. Zahvalni smo opštini Gračanica što je imala razumevanje i pomogla da se ova deonica u centru sela asfaltira“, kaže Sreten Cvejić.
Put je asfaltiran sredstvima opštine Gračanica u okviru dugoročnog projekta „Asfaltiranje i sanacija lokalnih puteva u opštini Gračanica“.

Comments

Pročitaj još