Vučić upoznao Soroša sa tokom pregovora s Prištinom

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je zamenika predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksandera Soroša sa tokom pregovora između Beograda i Prištine i naglasio da je unapređenje odnosa veoma važno za održanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je sa Sorošem razgovarao o načinu na koji civilno društvo i njegova organzacija mogu da pomognu jačanju mira i stabilnosti regiona.

Soroš je ocenio da je Balkanu i Evropi potrebno rešenje kosovskog pitanja koje je održivo i koje doprinosi miru i stabilnosti, navodi se u saopštenju.

Soroš je naglasio da je potrebna podrška civilnog društva i u Beogradu i u Prištini za pronalaže kompromisa.

Soroš je obavestio predsednika Srbije da je Fondacija za otvoreno društvo osnovala fond za podršku mladim privrednicima, pripadnicima romske manjine.

Tema razgovora bila je kako pomoći u rešavanju problema pripadnika romske manjine u Srbiji.

Vučić i Soroš razgovarali su o načinu na koji civilno društvo i njegova organzacija mogu da pomognu jačanju mira i stabilnosti regiona, a predsednik je zahvalio Sorošu na analizama o razvoju Srbije koje je dobio od ove organizacije, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor Kontakt Plus Radio

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."