Vučić sa Fabricijem: Rad na kompromisnom rešenju uz pomoć EU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija. Sagovornici su razgovarali o napretku pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i o stanju dijaloga Beograda i Prištine.
Predsednik Vučić je istakao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.
“Srbija je spremna da sa EU radi na sprovođenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24”, rekao je predsednik Vučić i izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi, poput reforme pravosuđa i izrade medijske strategije.
Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, predsednik Vučić je izrazio spremnost da, uz posredovanje Evropske unije, nastavi rad na pronalaženju kompromisnog rešenja, koji bi omogućio trajan mir i stabilnost u regionu.
Izvor: RTS

Comments