“Zeri”: Nema dokaza, nema optužnica

Priština — Kancelarija Specijalizovanog tužilaštva pri Specijalnom sudu za zločine OVK još nije uspela da obezbedi dovoljno dokaza za podizanje optužnica, piše “Zeri”.

Predstavnik kancelarije Specijalizovanog tužilaštva Kristofer Benet rekao je za taj dnevnik da tužilaštvo nastavlja sa istragom i da će o podizanju optužnica odlučiti kada dokazi i činjenice to omoguće.

“Kancelarija Specijalizovanog tužilaštva je svesna da postoje očekivanja za podizanje optužnica i oko tog pitanje ćemo odlučiti na vreme, kada dokazi i činjenice omoguće da se to ostvari. Dotle će tužilaštvo nastaviti efektivnu istragu”, kazao je Benet.

Dnevnik piše da tužilaštvo ne žuri s podizanjem optužnice sa obrazloženjem da odluka o podizanju optužnice ne može biti doneta bez obezbeđivanja dokaza i uslova za pravično i suđenje u normalnom vremenskom roku.

 

 

Izvor Beta/B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."