• Početna>
  • Vesti>

Ove godine više dece u PU “Danica Jaramaz”, na jesen otvaranje vrtića u Bošnjačkoj mahali

Predškolska ustanova „Danica Jaramaz” ovog septembra na svoje programe upisuje ukupno 647 mališana, što je za 44 više u odnosu na prošlu godinu.

Kako je za Radio Kosovsku Mitrovicu  rekla v.d. direktora ove ustanove Gorica Marinković, na predškolski program poćiće 148 dece.

“Upis je završen i ono što predstoji ove i sledeće nedelje je selekcija dece i formiranje grupa” kaže Marinković i dodaje da ćepredškolci biti raspoređeni u pet grupa – četiri na četvoročasovnom programu i jedna u celodnevnom boravku.

Tokom leta, sobe su temeljno očišćene i pripremljene za prijem dece, a ove jeseni trebalo bi da počne sa radom i obdanište u Bošnjačkoj mahali.

“Radimo na tome da se objekat uskoro otvori da i tamo imamo maker dve ili tri grupe na celodnevnom boravku i nadamo se da će biti mesta za svu decu ” kaže direktorka.

Marinković najavljuje  da će od 28 septembra do 1. oktobra jedna grupa predškolaca u pratnji svojih roditelja, biti gosti predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”  iz Foče.

“To prijateljstvo traje već pet godina. Mi smo se bratiimili sa tom ustanovom nakon čega su oni   bili naši gosti, pa smo mi uzvratili posetu. I evo sada će jedna grupa predškolaca sa roditeljima biti u prilici da poseti Foču i da vidi znamenistosti tog kraja uključujući i Tjentište” kaže Marinković.

Ona napominje da se posebna pažnja u ovoj ustanovi poklanja kreativnom radu sa decom pa se u skladu sa tim delom programa, prigodnim priredbama obeležavaju svi značajni verski i internaconalni  praznici – Božić, Vaskrs, Nova godina, 8. Mart, Svetski dan planete Zemlje, Svetski dan porodice itd.

Marinković ističe odličnu saradnju sa Privremenim organom Opštine Kosovska Mitrovica koja, kako kaže, uvek ima sluha za sve njihove  potrebe.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još