• Početna>
  • Vesti>

Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica dobio novi spektrofotometar

Opština Severna Mitrovica, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Rakićem, danas je Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici donirala najsavremeni aparat Spektrofotometar UV-VIS.

Ovaj aparat  se koristi za merenje prolaznosti ili refleksije rastvora, prozirnih ili neprozirnih čvrstih materija, što između ostalog znači i određivanje koncetracije absorbera – jona tranzicionih metala ili raznih supstanci u rastvorima (voda ili bilo koja druga tečnost).

Direktor Zavoda za javno zdravlja dr Milovan Krivokapić zahvalio je gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću i istakao je da će korisnici ovog aparata biti svi građani na Kosovu i Metohiji.

“Zavod za javno zdravlje sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici pokriva potrebe građana na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije. Uz dostavljenu opremu bićemo u mogućnosti da efikasnije pružamo usluge našim građanima. Zahvaljujemo se gradonačelniku Goranu Rakiću i opštini Severna Mitrovica koji su izašli u susret našoj instituciji i podržali naš zahtev” rekao je Krivokapić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još