Uskoro rešenja o zaposlenju 577 medicinara sa Kosova

             Svih 577 zdravstvenih radnika, uglavnom medicinskih sestara i tehničara koji 12 do 16 godina “privremeno” rade u zdravstvenim ustanovama u užoj Srbiji, a plate primaju kao zaposleni na Kosovu, dobiće uskoro zvanična rešenja o zaposlenju u centralnoj Srbiji, pišu “Novosti”.

Prema informacijama lista iz Ministarstva zdravlja, njihovim uključivanjem u zdravstveni sistem, otvoriće se prostor da zdravstvene ustanove na KiM zaposle kadar koji im nedostaje.

Kako se navodi, to je prilika za mlade nezaposlene lekare i medicinske sestre sa KiM, a koje Srbija želi da zadrži na tom prostoru.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Branislav Vekić rekao je za list da će svih 577 zdravstvenih radnika do kraja septembra dobiti rešenje.

Prema njegovim rečima, napravljen je predlog nove uredbe o mreži zdravstvenih ustanova na KiM, prema kojem se sadašnjih 30 svodi na pet plus dve zdravstvene ustanove. Vekić je dodao i da se time i formalno-pravno gase one zdravstvene ustanove koje na KiM odavno ne postoje i pripajaju se centrima koji rade.

Izvor : Novosti

Comments