• Početna>
  • Vesti>

Tači traži jedinstvo u cilju pripajanja preševske doline

Predsednik Kosova, Hašim Tači, putem Fejsbuka zahvalio je svim liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, a u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije. On je pozvao političke lidere na Kosovu da se ujedine oko ovog zajedničkog cilja, prenosi KoSSev.
“Još jednom zahvaljujem liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje naših zajedničkih ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije. Ovo pravo treba da nas ujedini bez obzira na stranačka i ideološka opredeljenja, bez obzira na institucionalnu poziciju, uključujući civilni sektor ili opoziciju”, naveo je.
Bećiri: Tači manipuliše Albancima iz Preševske doline
Poslanik i generalni sekretar LDK-a, Ismet Bećiri, komentarisao je Tačijeve izjave o korekciji granica sa Srbijom, rekavši da je to manipulacija osećanjima Albanaca iz Doline.
“Oni zaslužuju podršku, da se radi više za diskriminisane albanske građane, a ono što im ne treba je manipulacija osećanjima, emocijama i njihovim pravima”, kazao je Bećiri.
“Licemerje je njegov zahtev “da svi da budemo zajedno”, što je postalo deo manipulacije i prevare, kršenje suvereniteta i ustavnog poretka naše zemlje”, dodao je.
Na sreću, kako je rekao, ovo “ujedinjenje” se verovatno neće dogoditi, “što je za dobrobit zemlje”.
Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još