Todosijević se sastao sa šefom Misije UNHCR-a

Ministar administracije lokalne samouprave Ivan Todosijević je danas dočekao šefa Misije UNHCR-a za Kosovo, Erola Arduka.

Todosijević je pozdravio Arduka i čestitao mu na preuzimanju dužnosti šefa misije UNHCR-a za Kosovo. Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) je zahvalano UNHCR-u, koji je dosledno pružao potrebnu pomoć i podršku ministarstvu i ostalim institucijama u smislu zaštite, promocije i poboljšanja poštovanja ljudskih prava na Kosovu.

Šef Misije UNHCR-a na Kosovu, Erol Arduk zahvalio se ministru Todosijeviću za održavanje ovog sastanka, koji će služiti kao nastavak zajedničkih napora u pogledu preduzimanja zajedničkih akcija za dobrobit građana i zaštitu njihovih prava.

Todosijević iskoristio je priliku da osudi napad na povratnike u selu Žač i drugim povratničkim mestima. Šef misije UNHCR-a i ministar dogovorili su se o formiranju tehničkih timova, koji će svakodnevno sarađivati a da se na nivou ministra i šefa misije redovno održavaju sastanci. Jedan od zajedničkih prioriteta je zatvaranje kolektivnih centara u kojima već 20 godina borave raseljena lica kao i da se olakšaju uslovi povratka u smislu pribavljanja ličnih dokumenata kao i potpune socijalne i ekonomske integracije.

Ministar Todosijević se zahvalio Arduku na njegovom interesovanju i podršci u radu ministarstva, kao i spremnosti da se nastavi dalje poštovanje ljudskih prava na Kosovu.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još