• Početna>
  • Vesti>

Zaharova o razgraničenju: Vi nećete imati problem s tim?

“Mi ne odstupamo od tog doslednog stava rekla je Zaharova na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije posle sastanka sa Ivicom Dačićem.

Na pitanje kakav je stav Rusije po pitanju razgraničenja, Zaharova je uzvratila kontrapitanjem:

“Vi nećete imati problema sa tim?”

Ona je navela da ce Rusija postovati svaku odluku srpskog naroda, ali je još jednom upitala da li će Srbija imati problema sa tim rešenjem.

Kada je reč o spoljnoj politici Rusije u celini, nekome se sviđa, nekome ne, ali smo dosledni, rekla je Zaharova i dodala da je to važan kvalitet naročito u savremenom svetu kada se obescenjuju međunarodni sporazumi i postaju “parče papira”.

Doslednost je vezana i za pitanje Kosova, rekla je ona i dodala da se njihov pristup zasniva na poštovanju međunarodnog prava, suvereniteta Srbije i to, dodaje, znaju i u Beogradu.

Ona je dodala da je problem Kosova postao međunarodni problem i da se ne tiče samo Srbije.

Dačić, koji će zajedno sa Zaharovom posetiti 58. Sabor trubača u Guči, izjavio je da će to biti prilika da Zaharova vidi kako se truba može koristiti i u miroljubive svrhe.

Dačić je podsetio da je ideja da Zaharova poseti Srbiju i Guču nastala početkom godine, kada je dolazila u zvaničnu posetu Srbiji sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

“Ona je to prihvatila. Zaharova je veliki prijatelj Srbije i mislim da će biti lepo da vidi kako izgleda sabor u Guči, veliki narodni skup koji posećuje više stotina hiljada ljudi”, rekao je Dačić za TV Prva.

Upitan šta će joj pokloniti ovoga puta, Dačić nije želeo da otkrije, i ukazao da s obzirom da je ona funkcioner, svi pokloni namenjeni njoj predaju se nadležnim državnim organima.

Dačić je, međutim,otkrio da će Zaharova od naše poznate kreatorke Roksande Ilinčić, koja inače živi u Londonu i čije kreacije nose i članice kraljevske porodice, dobiti maramu.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još