Todosijević i Ričardson potpisali Sporazum o razumevanju

Ministar administracije lokalne samouprave pokrajinske vlade Ivan Todosijević sastao se danas sa stalnom predstavnicom UNDP-a na Kosovu Ulrike Ričardson.

Todosijević se zahvalio stalnoj predstavnici UNDP-a na Kosovu  na podršci  u cilju unapređenja i jačanja institucionalnih kapaciteta, kao i povećanju transparentnosti u njihovom radu.

Todosijević je naglasio da je namera ministarstva da unapredi unutrašnje kontrole i poveća transparentnost kako bi smanjila interne nepravilnosti dopunjavanjem uloge Nacionalne revizorske kancelarije (CAO), jačanjem odgovornosti, transparentnosti i institucionalne efikasnosti, kao i inspirisanjem drugih ministarstava i opština da prate ovaj primer. Takođe, unutrašnje kontrole ne treba koristiti samo kao sredstvo za sprečavanje nepravilnosti i osiguravanje usklađenosti sa zakonima i propisima, već i za sistematsko poboljšanje institucionalnog funkcionisanja, posebno u pogledu efikasnosti i delotvornosti, a sa druge strane, institucionalne kapacitete i učinke.

Ovom prilikom,Todosijević i Ričardson potpisali su Sporazum o razumevanju koji obezbeđuje i omogućava uspostavljanje sistema unutrašnje kontrole i povećanje transparentnosti za MALS.

Na kraju sastanka, ministar Todosijević je još jednom zahvalio gospođi Ričardson za dobru saradnju i pružanje podrške.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."