• Početna>
  • Vesti>

Narodno pozorište iz Prištine aktivno dočekuje veliki jubilej

Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici jubilarnu sedamdesetu godišnjicu postojanja obeležava nizom aktivnosti u avgustu.Nakon igranja predstave “Sigurna muška kuća” Aleksandra Jugovića u režiji Ivana Denića na festivalu u Gardošu početkom meseca, sledi gostovanje u Berlinu sa dva igranja predstave “Dantonova smrt” u režiji Maurisi Farea 12. i 14. avgusta.

Nakon toga, sa Mihizovim “Banović Strahinjom” urađenim u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem i u režiji Nebojše Bradića, učestvovaće 18. avgusta na Raškim duhovnim svečanostima, da bi dan kasnije sa istom predstavom gostovalo u Vrnjačkoj Banji.

U toku su i pripreme Gogoljeve “Ženidbe” u režiji Milana Karadžića i koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem čijom će se premijerom, kao i drugim događajima koji su u pripremi, u oktobru svečano obeležiti veliki jubilej ove značajne republičke kulturne institucije koja od 1999. godine u veoma teškim i specifičnim okolnostima funkcioniše uspešno van svoje matične zgrade u Prištini.

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još