Narodno pozorište iz Prištine aktivno dočekuje veliki jubilej

Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici jubilarnu sedamdesetu godišnjicu postojanja obeležava nizom aktivnosti u avgustu.Nakon igranja predstave “Sigurna muška kuća” Aleksandra Jugovića u režiji Ivana Denića na festivalu u Gardošu početkom meseca, sledi gostovanje u Berlinu sa dva igranja predstave “Dantonova smrt” u režiji Maurisi Farea 12. i 14. avgusta.

Nakon toga, sa Mihizovim “Banović Strahinjom” urađenim u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem i u režiji Nebojše Bradića, učestvovaće 18. avgusta na Raškim duhovnim svečanostima, da bi dan kasnije sa istom predstavom gostovalo u Vrnjačkoj Banji.

U toku su i pripreme Gogoljeve “Ženidbe” u režiji Milana Karadžića i koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem čijom će se premijerom, kao i drugim događajima koji su u pripremi, u oktobru svečano obeležiti veliki jubilej ove značajne republičke kulturne institucije koja od 1999. godine u veoma teškim i specifičnim okolnostima funkcioniše uspešno van svoje matične zgrade u Prištini.

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."