• Početna>
  • Vesti>

Đurić čestitao Dan rudara: Srbija će zaštititi i Trepču i Gazivode i Valač

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Dan rudara svim građanima koji su ovoj struci.

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, rudarima na Kosovu i Metohiji, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu „Trepča“, kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, čestitam Dan rudara” stoji u Đurićevoj čestitki.

Đurić kaže da je „Trepča“  već decenijama, u raznim državnim sistemima i istorijskim previranjima, temeljni oslonac energetskog, ekonomskog i ukupnog razvoja i napretka Kosova i Metohije.

“Ona je i nezaobilazna pretpostavka u svim savremenim strateškim planovima daljeg širenja energetskog sektora i modernog razvoja Kosova i Metohije” navodi Đurić.

On dalje naglašava da ovogodišnje obeležavanje Dana rudara dolazi u trenutku kada kao država i kao narod prolazimo kroz teške i sudbonosne dane. Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji.

“Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je nekoliko puta naglasio da postoje jasne crvene linije kada se radi o „Trepči“ i energetici na Kosovu i Metohiji. Zato želim i ovoga puta da poručim da će Republika Srbija zaštititi i „Trepču“ i hidroelektranu „Gazivode“ i trafostanicu „Valač“, u to ne  treba niko da sumnja. Jer, onaj ko dira u „Trepču“ ruši temelje egzistencije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a to ćemo nastaviti da čuvamo” dodaje Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM  izražava  duboko poštovanje i zahvalnost za težak rudarski posao i kako dalje stoji u saopštenju “uveravam vas još jednom da smo odlučni da čuvamo i vrednujemo svoja prirodna bogatstva i da ćemo predano raditi da rudarima na KiM osiguramo bolje uslove rada, veće zarade i pristojan životni standard za njih i njihove porodice”.

Đurić je pozdravio rudare tradicionalnim pozdravom “Srećno!”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kurir

 

Comments

Pročitaj još