• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Nema vanredne radne obaveze; laži plasiraju mediji koje finansiraju “neakreditovane” ambasade u Prištini, i monah koji se iza mantije bavi politkom

Srpska lista demantovala  je večeras glasine da je u institucijama Republike Srbije na severu Kosova i Metohije uvedena radna obaveza.

Srpska osuđuje “besmislene i opasne laži” , za koje kažu da dolaze kao  deo “besomučne kampanje koja se danima vodi protiv naše države, predsednika Vučića i Srpske liste”.

Srpska u saopštenju navodi da te portale finansira više ambasada “koje bez akreditacije Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu deluju u Prištini” te navode da su “pravi medij i da su im namere čiste” odgovor tražili od tih srpskih institucija na KiM”.
, ne navodeći o kojim medijima je reč.

Srpska navodi da  plasiranje i širenje  dezinformacija dolazi i “od jednog monaha koji se odnedavno umesto molitvama bavi politikom, skrivajući se iza mantije”.

Iguman  manastira Visoki Dečani Sava Janjić, napisao je ranije danas na Tviteru, da se nada da će Srbima na severu Kosova biti ukinuta radna obaveza, koja je kako je naveo u tvitu, uvedena danas, bez jasnog opravdanja.

Srpska tvrdi da ovakve “dezinformacije u trenutnoj situaciji” mogu poslužiti kao alibi svima onima kojima je u interesu destabilizacija i ugrožavanje mira, a izvori vesti objvaljenih u pojedinim medijima, kažu pokazuju koji su “skriveni ciljevi i namere,  i njihove i njihovih mentora”.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još