NSZ: Uspešno organizovan program obuke kandidata za rad u IT sektoru

Nacionalna služba za zapošljavanje nedavno je na  nivou  10 gradova u Srbiji uključujući i filijale na Kosmetu , organizovala program obuke kandidata za rad u IT sektoru.Kokurs je bio produžen do 25.jula  a prijavljen je rekordan broj zainteresivanih za obuku , čak oko 7430 kandidata u oblastima  java programiranje, izrada veb aplikacija, PHP i Net programiranje, kaže za naš program stručni saradnik Nacionalne službe za zapošljavanje Nataša Milenković,dodajući da nema tačan broj obučenih u Kosovskoj Mitrovici.

“Produžen je rok i očekivan je broj prijavljenih za ovu vrstu obuke, s obzirom da su sve popularnije ove struke u poznavanju informacionih sistema ali i kroz rad u okviru drugih zanimanja neophodno je znanje iz oblasti informatike”, rekla je  Milenković.Nacionalna služba za zapošljavanje  je svoje obuke uskladila sa potrebama tržišta rada , pa stoga najavljuje i nove mere obuke i aktivne politike zapošljavanja. Dobro je poznato , kako kaže, da budućnost pripada IT sektoru i da IT stručnjaci imaju najviše mogućnosti za zaposlenje na tržištu rada u Srbiji ali i širom sveta”.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."