Tači: Puno ideja za dijalog s Beogradom

Predsednik Kosova Hašim Tači nije odbacio mogućnost da se sa Srbijom razgovara i o razmeni teritorija, prenosi kosovski sajt Lajmi.

Tači nije želeo da komentariše navode u medijima da kosovska strana ima u planu da podstakne ideju razmene teritorija sa Srbijom, ali je rekao da o razgovorima sa Srbijom ima puno komentara i ideja. Takođe, rekao je, ima i lažnih vesti. On je ovo izjavio prilikom polaganja venaca na grob Adema Demačija.

Istovremeno, organizacija ratnih veterana OVK u Kosovskoj Mitrovici putem saopštenja za medije izjasnila se protiv podele ili razmene teritorija Kosova.

Članovi predsedništva i Upravnog saveta ove organizacije u Mitrovici, tokom jučerašnjeg sastanka su ohrabrili predstavnike političkih partija da budu jedinstveni u dijalogu sa Srbijom, dok su tražili jednaka prava za Albance u Preševu, Medveđi i Bujanovcu i Srbe na Kosovu.

„Organizacija ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova je protiv podele, razmene teritorija, diranja ustavnosti zemlje. Tražimo jedinstvo političkih partija u dijalogu sa Srbijom, kao i ista prava za Albance u Preševu, Medveđi i Bujanovcu i Srbe na Kosovu. Organizacija ratnih veterana OVK pažljivo prati aktuelne događaje u vezi sa finalnim sporazumom i razgovorima između Kosova i Srbije“, piše u saopštenju, potpisanom od strane predsednika ogranka u Mitrovici, Rafeta Ibišija.

Izvor: Lajmi, Koha, TV Most

Foto: Ekspres

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."