Nova šefica UNDP-a na Kosovu posetila Gračanicu

Novoimenovana šefica UNDP-a na Kosovu Ulrika Ričardson- Golinski posetila je danas na početku svog mandata opštinu Gračanica gde je razgovarala sa predsednikom Srđanom Popovićem.

Cilj posete je, kako se navodi u saopštenju, upoznavanje sa rukovodstvom i novim razvojnim i ekonomskim idejama.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je uloga i značaj Ujedinjenih nacija i UNDP-a kao njenog važnog činoca velika u razvoju opštine Gračanica i istakao da očekuje da će se saradnja u dobrom pravcu nastaviti i u buduće. On je goste upoznao sa razvojnim planovima opštine u svim oblastima života.

Popović je novoj šefici UNDP-a na Kosovu poželeo uspeh u svojoj misiji na Kosovu zahvalivši se istovremeno za napore koje je UNDP uložio u realizaciju mnogih projekata.

Ulrika Ričardson- Golinski zahvalna je predsedniku opštine na prijemu i navela da je borba protiv korupcije i iskorenjivanje siromaštva kao i zaštita kulturnog i verskog nasleđa nešto čemu celo društvo mora da posveti posebnu pažnju, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."