Haradinaj: Kosovo je malo, podele neće biti

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovo je rekao da podele Kosova neće biti.

“Što Kosovo, Kosovo je već malo, nema podele”, rekao je Haradinaj u emsiji RTK. Kako se navodi, on je odbio dalje da razgovara na tu temu.

I predsednik opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je danas da su teme o kojima se u javnosti često priča ovih dana o razmeni teritorija ili, kako je rekao, korekciji granice sa Srbijom, nova prevara na štetu Prištine.

Kurti je na tribini posvećenoj odnosu Prištine prema Albancima na jugu centralne Srbije, na kojoj su učestvovali i politički predstavnici Albanaca triju opština – Preševa, Bujanovca i Medveđe, rekao da on misli da je to “novi trik” jer ta tema stvara atmosferu u kojoj sever Kosova lako može dobiti specijalni status u zamenu za tri pomenute opštine.

Prema njegovim rečima, motivi “strana u briselskom dijalogu nemaju veze sa Srbima na Kosovu i Albancima u Srbiji”.

“Reč je o tome da se Beograd što pre približi EU, a kosovskom da budu što dalje od Specijalnog suda”, rekao Kurti, preneli su kosovski mediji.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."