Arifi: Promena granica nije opcija

Šef kabineta premijera Kosova i šef delegacije u briselskom dijalogu Avni Arifi izjavio je danas da za Prištinu nije opcija bilo kakva podela ili razmena teritorije Kosova.

“To je za nas debela crvena linija koja ne može da se predje. Koju niko ni na koji način neće da predje. To uopšte nije opcija”, rekao je Arifi za Radio “Slobodna Evropa”.

On je to izjavio komentarišući stav srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je za Srbiju “bolje da dobije nešto nego ništa”.

Arifi je dodao da oni koji pokušavaju da tu temu nametnu za pregovaračkim stolom u Briselu žele da “Balkan vrate u mračnu prošlost”.

“Vlada Kosova ni na koji način neće ući u proces ridizajniranja granica na Balkanu”, naveo je on.

 

Izvor: TV Most / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."