• Početna>
  • Vesti>

Crna Gora može da traži izručenje uhapšenih na Kosovu

PODGORICA – Vlada Crne Gore saopštila je juče da su stvoreni uslovi da Ministarstvo pravde zatraži izručenje uhapšenih Marija Miloševića, Ðorđija Pavićevića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića od prištnskih institucija.

“Ministarstvo pravde primilo je zvanično obaveštenje da su, na bazi uspešne međunarodne saradnje crnogorske i kosovske policije, postupajući po Interpolovoj poternici raspisanoj od Crne Gore, u Republici Kosovo lišene slobode osobe Milošević Mario, Pavićević Ðorđije, Vujačić Vukan i Mašanović Igor”, saopštila je Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Za Miloševićem (38), Vujačićem (23) i Mašanovićem (22) Crna Gora je raspisala međunarodne Interpolove poternice zbog ubistva Cetinjanina Radomira Ðuričkovića 10. oktobra 2016. na Cetinju.

Pavićević (31) se potražuje zbog bekstva iz Psihijatrijske bolnice u Dobroti 3. jula ove godine. On je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog dela otmica u sticaju, sa krivičnim delom iznuda u pokušaju.

Saopšteno je da je Ministarstvo pravde obavešteno da se Vujačić i Mašanović nalaze u kosovskom Centru za zadržavanje, radi vođenja krivičnog postupka zbog izvršenih krivičnih dela na Kosovu.

“U očekivanju da ova lica budu izručena i privedena pravdi u Crnoj Gori, naglašavamo da je tesna saradnja među državama najefikasniji vid borbe protiv organizovanog kriminala kao pretnje po bezbednost građana i ukupan razvoj i prosperitet svakog društva”, saopšteno je iz crnogorske vlade.

 

Izvor Tanjug/Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još