• Početna>
  • Vesti>

Otvoreni novi granični objekti između Kosova i Albanije

Na graničnom prelazu Morina između Kosova i Albanije, pušteni su u funkciju novi objekti koji će omogućiti primenu integrisanog upravljanja granicom.

Projekat vredan milion evra koji je finansirala Delegacija EU u Albaniji, doprineo je uspostavljanju novih kabina, elektronskog sitema i izgradnji zgrade.

Projektom je obezbeđena infrastruktura za efikasne granične kontrole, u skladu sa zahtevima EU, koja podržava rad granične i migracione policije i doprinosi postizanju veće efikasnosti i boljeg učinka, saopšteno je iz EU.

Šefica Delegacije EU u Albaniji Romana Vlahutin je prilikom puštanja u funkciju novih objekata izjavila da su Kosovo i Albanija za korak bliži standardima Evropske unije.

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova rekla je da će ova investicija omogućiti efikasnu carinsku i graničku kontrolu i olakšati život građanima, posebno onim koji žive u pograničnom pojasu.

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj istakao je da je u poslednja 24 sata oko 35.000 osoba ušlo iz Albanije na Kosovo i sa Kosova u Albaniju.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još