Đurić: Teškoće sa KiM posledica promašaja bivše vlasti

Teškoće sa kojima se danas Beograd suočava kako bi povratio bar deo izgubljenog uticaja na Kosovu i Metohiji, jesu direktna posledica političkih i diplomatskih promašaja vlasti u kojoj su bili Tadić, Jeremić i Đilas, ocenio je potpredsednik GO SNS-a Marko Đurić.

Činjenica da Priština danas godišnjicu objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova obeležava kao datum svoje “međunarodne pobede”, najrečitije svedoči koliko je za Srbiju bila pogubna glupost i lakomislenost Tadića, Jeremića, Đilasa i ostalih koji su to mišljenje zatražili u vreme dok su bili na čelu države, naveo je Đurić.

Danas ti isti, saopštio je funkcioner SNS-a, glume srpske rodoljube i dozvoljavaju sebi da na najpodmuklije načine kritikuju postignuća ove vlade u borbi za zaštitu državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

“To Tadića i Jeremića ne čini samo besplodnim kibicerima, već direktnim sponzorima jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i najmanje što moraju da urade, ukoliko imaju imalo političkog kredibiliteta i poštenja, jeste da priznaju koliku su štetu naneli svojoj zemlji”, naveo je Đurić.

Teškoće sa kojima se danas Beograd suočava kako bi povratio bar deo izgubljenog uticaja na Kosovu i Metohiji, prema oceni funkcionera SNS-a, jesu direktna posledica političkih i diplomatskih promašaja vlasti čije su perjanice Tadić, Jeremić i Đilas bili i zato poslednji koji imaju pravo da ikoga za bilo šta kritikuje jesu upravo oni.

Tadić je ranije danas, pored ostalog, saopštio da savetodavno, neobavezujuće mišljenje MSP ne može biti “vosak na koverti nezavisnosti” KiM, pogotovo što je izbegao da odgovori na postavljeno pitanje, i upitao kako to da postoje zemlje koje i nakon tog mišljenja nisu priznale nezavisnost Kosova.

Izvor: Tanjug,RTS

Comments