Đurić: Ubistvo srpskih žetelaca neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice

“Povodom 19. godišnjice mučkog ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, podsećam da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni”, navodi Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u saopštenju-

“Od predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini, koji nečinjenjem zapravo štite teroriste, zahtevam da prekinu zaveru ćutanja o zločinima takozvane OVK i drugih kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji.

Porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca.

Odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine međunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji.

Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima naših sunarodnika, ali i istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu” kaže Đurić.

Dušan Kozarev na obeležavanju godišnjice stradanja

 

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev prisustvovaće, u ponedeljak 23. jula u Starom Grackom, u opštini Lipljan, obeležavanju godišnjice stradanja 14 srpskih žetelaca, koje su teroristi 1999. godine ubili na njivi.

Obeležavanje godišnjice tog tragičnog događaja počeće u 10.00 sati ispred spomenika žrtvama u centru sela, nakon čega će biti položeni venci.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments