Petković sutra na komemorativnom skupu u Velikoj Hoči

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovaće sutra, 18. jula, u Velikoj Hoči obeležavanju dvadesetogodišnjice masovnog kidnapovanja, proterivanja i ubistva Srba na području opštine Orahovac, piše u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Komemorativni skup, u organizaciji Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji i Privremenog organa opštine Orahovac, počeće u 11 sati parastosom u porti crkve Svetog Jovana u Velikoj Hoči, nakon čega će u Domu kulture, u 12 sati, biti održana akademija.

Podsećamo da su na teritoriji opštine Orahovac tokom ofanzive terorističke OVK u periodu od 12. maja do 22. jula 1998. godine počinjeni masovni zločini nad srpskim stanovništvom, u kojima su stradala 84 naša sunarodnika.

Za vreme oružanog napada na području Orahovca od 17. do 22. jula 1998. godine kidnapovano je oko sto srpskih civila, od kojih su mnogi ubijeni i mučeni u privatnim zatvorima i logorima, a njihovi posmrtni ostaci pronađeni su u masovnim grobnicama Mališevo i Volujak u proleće 2005. godine, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

Comments