• Početna>
  • Vesti>

Lociranje kvarova na visokonaponskom kablu u Zvečanu, radovi u toku

Deo Zvečana je četvrti dan bez struje,  a više ekipa Elektrodistribucije i Energetike bezuspešno su pokušavali da utvrde brojne kvarove na visokonaponskom kablu, kako bi iste i otklonili. Osam niskonaponskih trafostanica napaja se preko kabla koji je u prekidu.

Merna kola, koja bi trebalo da lociraju kvarove na kablu, stigla su danas iz kraljevačke Elektrodistribucije. Iz Elektrodistribucije kažu da ne mogu da preciziraju kada će kvar biti saniran. Građane obaveštavaju da će i posle sanacije dolaziti do isključenja električne energije u vremenskom periodu od po 2-3 časa, zbog dodatnih radova.

Do prekida u napajanju došlo je u petak u 15.20, a taj kvar je saniran u subotu . Međutim, nakon 10 minuta došlo je do novog kvara i ponovnog prekida u napajanju električnom energijom.

Bez struje su Opština Zvečan, Visoka tehnička škola, stambena zgrada Metal, Kralja Milutina, pošta , banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka, kao i stambene zgrade u tom delu, deo Obilićeve i Majora Tepića itd.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još