Popović: Sačuvati nezavisnost Srbije sa KiM

Ministar u Vladi Srbije i lider Srpske narodne partije, Nenad Popović, izjavio je povodom 140 godina slobode i nezavisnosti Srbije, da je Berlinski kongres, posle junačkih oslobodilačkih ratova, priznao sve žrtve i slobodarsku i državotvornu volju srpskog naroda.

“Od tog velikog dana u našoj istoriji, Srbija je iz godine u godinu jačala, okupljala srpski narod na Balkanu i bila svetionik slobode i demokratije. Vrhunac velikog državotvornog dela, generacije Srba na čelu sa Jovanom Ristićem, bilo je oslobođenje Kosova i Stare Srbije i pobeda u Prvom svetskom ratu”, naveo je Popović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Srbija se i danas, ukazao je Popović, suočava sa istim izazovima i pretnjama njenoj slobodi, nezavisnosti i teritoriji.

“Neka nam državotvornost i hrabrost naših predaka budu putokaz i uzor kako da i mi danas odbranimo njihove slavne tekovine. I da nikada, ni pod kakvim pritiscima, ne izneverimo njihovo delo slobodne i nezavisne srpske države, sa Kosovom kao njenim neotuđivim delom”, naveo je i dodao:

“Nikada ne zaboravimo da su se naši preci pre 140 godina nalazili u mnogo težim i opasnijim uslovima, ali da nikada nisu odustali od svog sna o slobodnoj Srbiji i Kosovu kao srcu naše otadžbine”.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments