Marko Đurić čestitao Dan opštine Zvečan

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić uputio je predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću i gradjanima Zvečana čestitku povodom Dana Opštine.

“Deleći sa Vama radost današnjeg praznika želim da istaknem da se Zvečan iz godine u godinu izdvaja kao ključni centar severa Kosova i Metohije, kao simbol ekonomskog razvoja i zamajac novih kapitalnih infrastrukturnih projekata u Pokrajini”, stoji u čestitki Djurića.

Djurić je dodao da projekat “Sunčana dolina” koji je pokrenut treba da motiviše masovniji povratak Srba na KiM, a Banjska sa svojim prirodnim , kulturnim i duhovnim kapacitetima da vrati ove prostore na kartu značajnih turističkih destinacija.

“Kombinat Trepča, žila kucavica, ne samo severa Pokrajine, već i cele raške oblasti, nadživela je ratove i političke krize i ekonomske nestabilnosti, zato što stoji na čvrstim temeljima, kao i naše svetinje na Kosovu i Metohiji”, naglasio je Djurić u čestitki.

Djurić je napomenuo da je siguran da će, realizacijom započetih i valorizacijom planiranih razvojnih projekata, uz saradnju lokalnih vlasti i Vlade Republike Srbije, Zvečan predstavljati dobro mesto za život i nezaobilazni put za sve ljude dobre volje, ljude sa vizijom i idejama koje će stvoriti uslove za bolji život našeg naroda ali i Albanaca i svih gradjana opštine Zvečan.

“Pred nama su mnoga iskušenja i sada nam je više nego ikada potrebna mudra i pametna politika, politika koja će čuvati naše postojanje na ovim prostorima. A samo ako sačuvamo naše korene, moći ćemo da utemeljimo i našu budućnost na Kosovu i Metohiji”, navodi Djurić u čestitki.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."