Kolektivnim centrima na Brezovici uključena struja

Nakon više nedelja bez struje, kolektivnim centrima na Brezovici u opštini Štrpce juče je uključena na struja.

Posle višenedeljnih sastanaka i razgovora o tome kako prevazići ovaj problem, Vlada Kosova, Ministarstvo za zajednice i povratak i ministar Jevtić lično, kao i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić su zajedničkim snagama pronašli rešenje regulisanja duga koji je bio preduslov za uključivanje struje objektima na Brezovici u kojima borave interno raseljena lica, navodi se u saopštenju.

”Javnost će u narednim danima biti upoznata i sa ostalim detaljima, ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da je danas na veliki praznik i slavu Svetog Jovana, koja je i slava samog mesta Štrpce, ponovo uključena struja”, istakao je ministar za za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Ministar je takođe najavio da će u narednim danima tražiti od Komesarijata za izbeglice Srbije, da svi oni kojima je stambeno pitanje rešeno, a još uvek koriste usluge kolektivnih centara na Brezovici napuste kolektivne centre, jer kako kaže “nemaju razlog da u njima ostanu i sa druge strane sve ostale korisnike kolektivnog centra svojim neodgovornim ponašanjem dovode u situaciju koja je bila itekako teška, a nama vezuju ruke da problem rešavamo”.

Jevtić je dodao i to da će stanovi za sve interno raseljene porodice koje borave u kolektivnim smeštajima na Brezovici biti završeni do kraja godine i na taj način im se dugoročno rešiti pitanje smeštaja.

“Onima koji su svu ovu muku i ceo problem koristili u političke svrhe želim da poručim da treba da ih bude sramota i stid što svaki problem koji, uzgred budi rečeno, oni čak i ne poznaju niti mogu da reše, koriste zarad napada na one koji se jedino zalažu i rade da probleme Srba na Kosovu rešavaju. Dok smo mi radili na rešavanju ovog problema u okolnostima koje su nimalo lake i komplikovane, drugi su sedeli u foteljama i valjda uz koju kaficu sa kašičicom u ustima se busali u ‘patriotske grud’ pljuvajući i napadajući one koji su danas upravo problem i rešili”, rekao je Dalibor Jevtić.

Izvor Radio KIM

Comments

Pročitaj još