• Početna>
  • Vesti>

Vulin: Neprihvatljivo formiranje bilo kakve vojske na KiM

Za državu Srbiju i za njenu vojsku formiranje bilo kakve vojske na teritoriji Kosova i Metohije apsolutno nije prihvatljivo, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Sve što nije u skladu s Rezolucijom 1244, sve što nije KFOR, za nas predstavlja destabilizaciju regiona i nešto sa čime ne možemo i nećemo da se složimo, rekao je ministar Vulin novinarima povodom izjava o formiranju tzv. vojske Kosova.

Svaki Srbin koji živi na prostoru Kosova i Metohije, istakao je on, treba dobro da zna da služenje u nekakvoj lažnoj vojsci Kosova jeste služenje protiv sopstvenog naroda i služenje protv sopstvene države.

“Oni koji prave vojsku Kosova ne prave je da bi ratovali s Albanijom, ni da bi na Kosovu uspostavili red, ni da bi se sukobili sa bilo kojim susedom. Oni je prave isključivo, i samo sa jednim povodom – da bi destabilizovali region, a da bi pokušali da ugroze Srbiju i Srbe. Nema drugog razloga za postojanje vojske Kosova”, kazao je ministar odbrane.

Zato svaki Srbin na prostoru Kosova i Metohije treba da zna da mu tu nije mesto i da njegovo služenje u takvoj vojsci na kraju dovodi samo do toga da se sukobljava sa svojim rođacima i svojom braćom, zaključio je ministar Vulin.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još