Delegacija iz Republike Srpske na jesen na Kosovu i Metohiji

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, uz dogovor sa predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem, danas je uputio poziv delegaciji gradova i opština Republike Srpske da ove godine poseti Kosovo i Metohiju.

Dopis je, kako se navodi u saopštenju, upućen predsedniku i potpredsedniku Saveza gradova i opština RS Ljubiši Ćosiću i Mladenu Đureviću, nakon razgovora sa njima i načelnicima opština Šamac, Derventa, Gradiška, Prijedor.

Poseta KiM je predviđena u oktobru ili novembru ove godine.

“Razgovorom 27.juna u Kosovskoj Mitrovici sa gospodinom Spirićem dobili smo potvrdu da Opština Kosovska Mitrovica bude domaćin delegacije iz Republike Srpske koja će posetiti više opština, manstira i upoznati se sa težinom života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Delegacija će započeti obilazak Kosova i Metohije iz opštine Kosovska Mitrovica i simbolično iz Udruženja roditelja “Podrži me” koje se nalazi u zgradi koju je sagradila vlada Republike Srpske.Naša ideja je da se još čvršće institucionalno povežu srpske opštine na KiM sa gradovima i opštinama u Republici Srpskoj.Biće razgovora o pomoći saveza opština i gradova RS za Kosovo i Metohiju”, navodi predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Posredovanjem i predlogom Odbora, 20. septembra u Višegradu, na slavu ove opštine, povelju bratimljenja potpisaće predsednici opština Kosovska Mitrovica i Zvečan sa opštinom Višegrad u Republici Srpskoj. Ovo je dogovoreno u Višegradu 16. juna na svečanom prijemu i dolasku 900 dece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku. Dogovoru su prisustvovali predsednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov , predsednik  Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić,ministar za lokalnu samoupravu u ostavci Ivan Todosijević i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević..

Izvor: TV Most

 

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."