• Početna>
  • Vesti>

Srpkinje i Albanke zajedno na drugom privrednom sajmu u Prištini koji organizuje OEBS

Misija OEBS-a na Kosovu organizovaće drugi po redu privredni sajam za vlasnice firmi južno i severno od reke Ibar, ali i iz ostalih regiona širom Kosova. Sajam koji se održava u Prištini će biti otvoren za javnost 5. i 6. jula.

 Oko 50 preduzetnica iz različitih zajednica, uglavnom kosovske Albanke i kosovske Srpkinje koje upravljaju malim preduzećima u svojim selima predstaviće i ponuditi za prodaju svoje proizvode na sajmu, ali će imati i mogućnost da ostvare šire kontakte i povećaju međuetničku saradnju i dijalog.

 Osim toga, različite NVO i lokalne i međunarodne organizacije imaće pet štandova da predstave svoj rad, dok će u drugom šatoru biti organizovane različite aktivnosti u vezi sa osnaživanjem žena.

 Sajam će biti otvoren za javnost 5. i 6. jula. Sajamski šatori biće otvoreni od 10:00 do 21:00 časa oba dana, dok će šator u kojem se održavaju aktivnosti u vezi sa osnaživanjem žena biti otvoren 5. jula od 11:00 do 21:00 časa.

 Zamenik šefa Misije OEBS-a na Kosovu Kilian Wahl, zamenica ministra za regionalnu  saradnju Magbule Shkodra i predsedavajući Odbora Agencije za regionalni razvoj (RDA) Bekim Jashari, obratiće se na otvaranju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: N1

Comments

Pročitaj još