• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Hoti aktuelizuje fašističke snove o “Velikoj Albaniji”

Povodom izjave zamenika šefa DPK Redžepa Hotija o podeli Kosova, Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je saopštenjem  u kome se kaže.

“Svako javno iznošenje pretenzija prema tuđim teritorijama jeste pretnja stabilnosti regiona i neminovno utiče na pogoršanje međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji.

Najnovijom provokacijom funkcioner DPK Redžep Hoti ponovo aktuelizuje fašističke snove o stvaranju takozvane “Velike Albanije”, ali i takozvane “zelene transferzale” na Balkanu.

Umesto što preti nepostojećom silom, Hoti i njegove stranačke kolege bi trebalo da se pozabave pitanjem zašto mladi ljudi glavom bez obzira beže put Zapada iz njihove kriminalno-terorističke tvorevine.

Ratoborna retorika Redžepa Hotija počiva na lažnoj predstavi o sopstvenoj snazi, kao i na strahu zbog činjenice da se širom sveta sve više uviđa da je podrška albanskim separatistima na Kosovu i Metohiji bila greška i da je njihova kriminalna tvorevina, nastala na nasilju i kršenju međunarodnog prava, neodrživa.

Srbija će nastaviti da konstrukivno doprinosi stabilnosti regiona i da sa odgovornim delom međunarodne zajednice radi na izgradnji održivog mira na ovim prostorima.”

 

Izvor Saopstenje

Comments

Pročitaj još