• Početna>
  • Vesti>

Delegacija Prištine u Briselu na “redovnoj razmeni stavova”

Delagacija Prištine dolazi sutra u Brisel na “redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga” sa Beogradom, potvrđeno je Tanjugu u Evropskoj službi za spoljne poslove.

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi, najavio je da će prištinska delegacija 18. juna doputovati u Brisel i predstaviti aktivnosti i dostignuća prištinskih institucija na primeni Briselskog sporazuma.

Tanjug iz evropskih diplomatskih izvora saznaje da je u pitanju bilateralni sastanak prištinske delegacije i posrednika EU, kome ne prisustvuje delegacija Beograda.

U Briselu se navodi i očekivanje da će se u naredne dve nedelje, do kraja juna, održati nova runda tehničkih, ali i razgovora na visokom političkom nivou između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Glavni pregovarač Prištine u tehničkim razgovorima Avni Arifi najavio je da će od evropskih posrednika tražiti da se razgovara i o energetici, a ne da se fokus stavlja na formiranje Zajednice srpskih opština.

Iz EU, već duže vreme navode da su predmet razgovora tehničkog dijaloga “svi neprimenjeni sporazumi”, među kojima formiranje Zajednice srpskih opština predstavlja najveći deo Briselskog sporazuma.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još