• Početna>
  • Vesti>

Pojedini politički lideri u Prištini izgubili razum i kompas

Povodom izjave Hašima Tačija da je hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića bila provokacija srpskih vlasti izdato je saopštenje za medije, u kojem stoji:

Nazivati provokacijom srpskih vlasti slanje do zuba naoružanih zlikovaca na goloruke ljude koji su se okupili da razgovaraju u demokratskoj atmosferi o mogućnostima da se prevaziđu međunacionalni animoziteti i konflikti govori o tome da su pojedini albanski politički lideri u Prištini potpuno izgubili razum i kompas.

Nema načina da se opravda nasilje koje je u martu počinjeno nad predstavnicima Srpske liste i nad direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, a oni koji su naložili i sproveli taj besprizorni napad odgovorni su za zločin protiv mira.

Potpuno su neprimereni cinizam i licemerje predsednika privremenih institucija samouprave u Prištini Hašima Tačija i njegovo nastojanje da relativizuje događaj koji je ništa drugo nego krunski dokaz da su separatisti na Kosovu i Metohiji stvorili društvo u kojem se razgovara samo jezikom divljaštva i nasilja.

Nema većeg zločina protiv mira nego poslati kaznenu ekspediciju na miroljubive ljude koji čine sve da se izbegnu nova stradanja i nesreće u regionu, i taj događaj je krunski dokaz kakvo društvo separatisti priželjkuju na Kosovu i Metohiji – a to je društvo albanske supremacije i potpune obespravljenosti za sve ostale.

Uz to, gađenje izaziva kada Srbiju za genocid optužuje neko ko je bio na čelu terorističke bande odgovorne za smrt i proterivanje hiljada civila i najgnusnije zločine.

Tači treba da zna da se Srbija ne plaši njegovog zveckanja oružjem i da nikoga nije impresionirao svojom zamišljenom snagom, jer od njega imamo više snage, ali i više odgovornosti prema budućim generacijama i Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

 

Comments

Pročitaj još