• Početna>
  • Vesti>

Đurić na obeležavanju godišnjice osnivanja Srpske liste: Srbija će uvek stajati uz srpski narod na KiM

Direktro Kancelarije za Kosovo i Metohiju čestitao je danas  Srpskoj listi godinu dana uspešnog rada, nazvavši je bedemom opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Đurić je na svečanoj proslavi u Kosovskoj Mitrovici poručio da će država Srbija i u narednom periodu, koliko god taj period bio težak , uvek stajati uz srpski narod po svaku cenu i svime čime kao država raspolaže.

„ I nemojte da vas bilo ko laže  da iko u Srbiji odustaje od vas i od vaše budućnosti.  Nemojte da vas bilo ko laže da postoji alternativa  jedinstvu, slozi i zajedničkoj borbi sa našom jedinom majkom, državom Srbijom“ poručio je Đurić.

Čestitajući Srpskoj listi ovaj mali jubilej, Đurić je poželeo  da se naredne godine „sastajemo sa osmehom , ne tugujući i ne strepeći zbog napada  na porodice naših prijatelja“.

„ Ono što sa sigurnošču mogu da vam obećam odavde iz srca Kosovke Mitrovice,  i onima koji nas vole i onima koji nas ne vole je da mi, Srbi, nikada nećemo odustati od borbe za naše Kosovo i Metohiju“ poručio je Đurić.

On je najavio da će u narednom periodu biti izvršena temeljna revizija   rada lokalnih samouprava i rekao da su vremena koja su pred nama posebno teška.

„Čitava Srbije će se u narednom periodu, bez sumnje, suočiti sa ogromnim pritiskom vezanim upravo za Kosovo i Metohiju.  Zato je i naša obaveza i naša odgovornost da ovde  budemo jedinstveni, nepodeljeni,  čvrsti kao stena i da im budemo snažna podrška  u predstojećem, ne samo izazovnom, već i rekao bih, odlučujućem periodu“ naglasio je Đurić.

On  je upozorio rukovodstvo i predstavnike Srpske liste da će u narednom periodu biti mnogo pokušaja  da se lista u političkom smislu oslabi.

„Niko od naših protivnika nije srećan što smo se okupili u Srpsku listu. Niko  od njih nije srećan što srpski narod na Kosovu i Metohiji u političkom smislu, živi i diše kao jedan i podržava jedinstvenu državnu politiku Srbije.  Zato mi moramo da sami među sobom prepoznamo  takve opasnosti i izazove, da to sprečavamo u korenu, u startu” poručio je Đurić.

Comments

Pročitaj još