• Početna>
  • Vesti>

Aco Pejović i Magla bend nastupili na drugom Kosmet festu

Drugi “Kosmet fest” održan je juče u Kosovskoj Mitrovici na platou STŠ “Mihailo Petrović Alas”.

Festival je otvoren nastupima lokalnog DJ Dake i DJ Sofrana iz Kragujevca.

Nakon toka usledio je “Magla bend”, koji je svojim nastupom, svirkom i aktuelnim repertoarom stvorio vrhunsku atmosferu.

Na oduševljenje i aplauze publike, frontmen Magla benda Vladan Stević nije ostao ravnodušan :

“Ovo je naš osmi veliki koncert u karijeri i ovo je najbolji koncert do sada i siguran sam da će za moju dušu zauvek da bude najbolji koncert. Publika je bila neverovatna. To je nešto što ne mogu da opišem rečima ” rekao je Stević.

Glavna zvezda festivala bio je pevač Aco Pejović, koji je bio gost na svečanom prijemu kod predsednika Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića.

“Tu sam punog srca i pune duše na Kosovu i Metohiji. Ja ću se potruditi da ovo bude zaista jedna dobra noć – noć za pamćenje i mislim da neće biti zadnja, već da će ih biti puno, puno i da ću opet dolaziti. Znam da je svima vama ovde jako teško i da preživljavate neke stvari koje možda mi “tamo u matici” slabije znamo, a mislimo da znamo, ali ja u svoje neko lično ime i moje porodice, mogu da vam kažem da vas potpuno razumemo i da smo svim srcem i dušom uz vas” poručio je Pejović.

 

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić poručio je da je ovaj grad velikog humanitarnog srca  i da zajedno trebamo da brinemo o budućnosti.
“Aco Pejović, koji se na poziv odmah odazvao, imajući u vidu da ovo ima humanitarni značaj – pomoć Narodnoj kuhinji u Novom Brdu, koja hrani blizu 2000 ljudi, mi ćemo pomoći kroz prodaju karata na neki način i omogućiti tim ljudima pozitivniji život. Svi zajedno moramo da brinemo o budućnosti svih nas, koji ovde trajemo, ali naravno, muzika je lek za dušu i da ćemo se truditi svakodnevno, ako ne baš svakodnevno, potrudimo se bar mesečno da omogućimo da imamo te plemenite ljude koji žele da na najpozitivniji način da unose malo topline u domove srpsog naroda na prostoru KiM kroz pesmu” poručio je Spirić.

 

Organizatori festivala su Studenski parlament Prištinskog Univerziteta i još nekoliko studentskih organizacija pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još