Gračanica: Veće prisustvo policije ispred škola

U cilju unapređenja bezbednosti dece u školama do kraja školske godine biće povećano prisustvo policije ispred obrazovnih institucija, dogovoreno je na sastanku predsednika opštine Gračanica sa direktorima škola i predstavnicima bezbednosnih struktura.

Nakon incidenta u školi u Suvom Dolu i sinoćnje serije pljački u Gračanici, na inicijativu predsednik opštine Gračanica Srđana Popovića održan je zajednički sastanak sa direktorima škola i predškolskih ustanova, predstavnicima policije, KFOR-a i OEBS-a, kako bi se utvrdiliprioriteti i preventivne aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti, pre svega, u školama.

“Kako bi se bezbednost podigla na viši nivo dogovoreno je da se na teritoriji opštine Gračanica poveća prisustvo policije. Dogovoreno je povećanje policijskih patrola na četiri tačke u opštini Gračanica, ispred škola u Ugljaru, Suvom Dolu, Skulanevu i Lapljem Selu. Premaplanu prisustvo policije će biti povećano u periodu kada je frekfentnost dece u školama najveća”, kazao je Popović.

Govoreći o seriji noćašnjih pljački u Gračanici, predsednik Popović je kazao da je da su građani veoma uznemireni, te da će se u koordinaciji sa policijom i KFOR-om i razgovora sa oštećenim građanima takođe preduzeti određene mere.

Na sastanku sa direktorima obrazovnih institucija prisutni su bili komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković, šef sektora operative za region Prištine, i pukovnik KFOR-a Danijel Bajata, koji je kazao da međunarodne snage detaljno prate situaciju na terenu, te da će ukoliko bude potrebno pružiti podršku i pomoć policijskim snagama, kao i povećati patrole ispred škola.

Comments

Pročitaj još