Kozarev: Provokativne izjave loše po dijalog

Šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi iz dana u dan provokativnim izjavama sahranjuje dijalog Beogada i Prištine i poslednji je trenutak da EU, kao posrednik u dijalogu, stane na put takvoj bahatosti i samovolji.

Ne može se nespremnost Prištine da sprovede svoje obaveze po pitanju uspostavljanja Zajednice srpskih opština pravdati ni lažima ni pastoralnim metaforama o navodnoj želji Srbije da “prebira po trešnjama”.

“Ako ćemo da se koristimo folklornim umotvorinama gospodina Arifija, Srbija ne prebira po trešnjama, već neće da dozvoli da joj manipulatori podmeću crvljive trešnje” istakao je u saopštenju zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Za Srbiju dijalog, od kojeg zavisi stabilnost regiona i budućnost kako srpske tako i albanske dece, nije ni činija sa trešnjama ni švedski sto, mi samo želimo da Priština prestane da beži od obaveza i da sprovede prvih šest tačaka Prvog briselskog sporazuma.

Sve ostalo iz tog sporazuma Beograd je sproveo, a pitanje energetika za kojim Arifiposeže kao alibijem za nečinjenje uopšte nije deo Prvog briselskog sporazuma i ne može biti uslov ni za šta, pa ni za konstruktovnost Prištine po pitanju ZSO.

Comments