• Početna>
  • Vesti>

Prištinski mediji demantovali sebe: Na Jarinju nema vojske Srbije

Prištinski mediji demantovali su danas sami sebe samo nekoliko sati nakon što su objavili netačnu informaciju da su na administrativnoj liniji, na prelazu Jarinje, viđeni naoružani srpski vojnici.

“Redovna vojska Srbije i Žandarmerije raspoređena je juče ujutru u blizini graničnog prelaza Jarinje sa Kosovom u svernom delu zemlje”, objavila je ranije danas prištinska GazetaExpres.

„Kosova Preš“ je izvestila da je nekoliko naoružanih vojnika na granici Kosovo-Srbija, ali ispostavilo se da to nije istina”, naveo je ovaj medij pozivajući se na portal Gazeta Metro.

Metro je, naime, objavio pozivajući se na svoja saznanja u, kako se navodi visokim krugovima Kosovske policije na severu, da je sve u vezi sa pripadnicima Vojske Srbije na administrativnoj liniji “izmišljotina i pogrešna informacija”, te da na Jarinju nema ni jednog srpskog vojnika.

O navodnom prisustvu pripadnika Vojske Srbije na prelazu Jarinje nije se oglasila Kosovska policija, a ni predstavnici kosovskih institucija.U svom demantiju GazetaExpres prenosi da “srpski vojnici na Jarinju nisu viđeni od proglašenja kosovske nezavisnosti”.

Navodi, međutim, da su se navodno na drugim perelazima, kao što je Bela Zemlja, mogli videti srpski vojnici koji su bili na “neutralnoj tački granice”.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još