Vulin odgovorio Haradinaju – pitanjem

Povodom izjave Ramuša Haradinaja da će Kosovo pristati na pomirenje sa Srbijom u zamenu za priznanje nezavisnosti oglasio se ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je Haradinaju postavio pitanje: “Da li si to sam smislio, ili ti je neko pomogao?”

“Najpre ste silovali i ubijali žene i decu, palili sela, pljačkali imovinu, ubijali policajce i vojnike. Proterali ste 250.000 ljudi sa njihovih ognjišta, uništili desetine crkava i manastira, pokušali da protivpravno otmete deo teritorije Srbije, pogazili ste svaku reč koju ste dali u Brisleskom dijalogu i sada ste se setili da tražite da Srbija sve to prihvati, prizna i još traži pomirenje za sukob koji nije ni tražila ni izazvala. I da ponovim pitanje sa početka: Da li si to sam smislio, ili ti je neko pomogao?” dodao je Vulin.

Podsetimo, kosovski premijer je rekao da će Kosovo pristati na pomirenje sa Srbijom u zamenu za priznanje nezavisnosti.

 

 

Izvor: Tanjug,B92

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."