Rakić: Most na Ibru neće biti otvoren i zbog bezbednosti

Otvaranje Glavnog mosta na Ibru nije na dnevnom redu Severne Kosovske Mitrovice, izjavio je za “Politiku” gradonačelnik te opštine Goran Rakić.

On ističe da je još u toku rekonstrukcija mosta, a osim toga procena je da se i dalje, pored tehničkih, nisu stekli ni bezbednosni uslovi za otvaranje ovog mosta koji spaja severni, srpski, i južni albanski deo grada.

Revitalizacija ovog objekta počela je pre dve godine, a pitanje je kada bi mogao da bude pušten u saobraćaj, iako je nedavno završen kružni tok na severnoj strani i asfaltirane ulice koje vode ka multietničkim naseljima Bošnjačka mahala i Tri solitera, u Kolašinskoj ulici.

“Ovo pitanje, takođe po Briselskom sporazumu direktno je uslovljeno prethodnim potpisivanjem memoranduma o razgraničenju opština na severu i jugu Kosovske Mitrovice, u selu Suvi Do. Sve najave o kojima govore albanski mediji i gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri koriste se za unutrašnje političke aktivnosti. Siguran sam da i oni dobro znaju šta piše u sporazumu”, kaže Rakić.

On je time odgovorio na izjavu Bahtirija da se “namerno odlaže” otvaranje mosta kako bi se ponovo otvorio dijalog o definisanju granice u selu Suvi Do i da “sever neće moći da dobije ni centimetar više”.

“Šetalište ostaje kao što je i dogovoreno, u ulici Kralja Petra, i nema nikakvog izmeštanja. Duž cele pešačke zone biće postavljene klupe i ostali mobilijar. Ovih dana asfaltiramo Ulicu Lole Ribara, postavljamo trotoare i novu rasvetu, a uređujemo i saobraćajnice, kaže Rakić i tako odgovara na tvrdnje koje su se u Mitrovici pojavile prethodnih dana da će pešačka zona iz ulice kralja Petra biti izmeštena u Lole Ribara.

Izvor :Tanjug

 

Comments