Novi incident na Kosovu: Napad na ambulantu u selu Novake

Prizren — Novi incident na Kosovu. Napadnuta ambulanta Zdravstvenog centra Prizren u selu Novake. Tom prilikom su razvaljena vrata i zapaljena dokumentacija.

Dr Ljubiša Nedeljković, direktor tog zdravstvenog centra, je o tom incidentu, koji se najverovatnije dogodio u noći između utorka i srede, obavestio Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

Dr Nedeljković kaže da su za sada nepoznati počinioci razvalili ulazna vrata, zapalili većo deo kartoteke i protokol bolesnika, a ostatak inventara je bio razbacan. O ovom napadu obaveštena je Kosovska policija koja je izašla na teren i izvršiila uviđaj.

Inače, ovo nije jedini slučaj napada na zdrastvene centrar i ambulante na Kosovu i Metohiji. U utorak je, naime, u dva dana dva puta je kamenovana Zdravstvena ambulanta u Suvom Dolu. Incidenti su se takođe dogodili noću.

“Nije prošlo ni 24 sata, opet je kamenovana naša ambulanta u multietničkom selu Suvi Do u Severnoj Mitrovici, a pre toga i pre mesec i po dana još jednom i više desetina puta”, rekao je direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović.

 

Izvor Tanjug/B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."