Kosovska policija se oglasila o incidentu Starom Gracku

Kosovska policija se oglasila povodom slučaja koji se sinoć desio u Starom Gracku, saopštivši da je u sredu oko 20 časova u mestu Staro Gracko kraj Lipljana “došlo do svađe između nekoliko osoba”.

“Policija je nakon dobijene informacije izašla na mesto događaja i suočila se sa nasilnim radnjama i agresivnim ponašanjem osumnjicenih lica” kaže se u saopštenju, a prenosi RSE.

U saopštenju se zatim navodi da su osumnjičene osobe puštene na slobodu nakon ispitivanja, i protiv njih je pokrenut slučaj za nanošenje lakih telesnih povreda.

Troje Srba iz Starog Grackog, povređeni su u sredu uveče u sukobu sa Albancima i tokom intervencije policije.

Svi povređeni, među kojima i jedna beba, su iz porodice Matović, javila je RTS u sredu i dodala da je policija nakon incidenta privela jednog Albanca i jednog Srbina.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naveo je da su Srbi u Starom Grackom, koji su postali simbol stradalništva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, juče ponovo bili žrtve šovinizma i histerične mržnje, a tome su asistirali oni koji se lažno predstavljaju kao čuvari reda, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Izvor:  Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još