• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Hitno privesti i kazniti odgovorne za napad u Starom Grackom

Večerašnji napad na stanovnike sela Staro Gracko, među kojima su povređena i deca, čak i beba stara pet meseci je gnusan napad koji zahteva najstrožu osudu, saopštila je Srpska lista.

“Srpska zahteva hitno privođenje i kažnjavanje odgovornih za napad na porodicu Matović, a od međunarodne zajednice da se probudi iz usnulog sna i konačno reaguje na sinhronizovane etnički motivisane napade na Srbe.
Da li je uniforma kosovske policije zaštita za one koji napadaju nedužne građane videćemo u narednim danima u odnosu na reakcije nadležnih organa o ovom slučaju” kaže se u saopštenju.

“Nikakav dijalog i razgovori nemaju značaj i ne mogu biti paravan za orkestrirane napade na Srbe širom Kosova i Metohije, koji imaju očigledan cilj da proteraju Srbe sa svojih ognjišta.

Podsećamo da selo Staro Gracko još nije zalečilo rane kada su esktremisti ubili 14 žetelaca iz ovog sela, pa ovaj gnusan napad izaziva još više straha i uznemirenja među građanima koji su uprkos svemu ostali da žive na svojim imanjima čuvajući i selo i uspomenu na svoje stradalnike” zaključuje Srpska u saopštenju.

Comments

Pročitaj još