Marko Đurić: Napadu na srpsku decu u Starom Grackom i njihove roditelja pridružila se i policija

Cela Srbija je zgrožena divljanjem nad Srbima u seriji incidenata prethodnih dana, u kojima ni prognanici, ni starosedeoci, ni deca, čak ni bebe nisu pošteđeni, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Nema nikakve sumnje da je ovo direktna posledica političke klime koju stvaraju separatisti u Prištini. Potrebno je preduzeti hitne mere kako bi sve porodice na Kosovu i Metohiji bile bezbedne.

Zgroženi smo i ćutanjem nadležnih međunarodnih političkih i bezbednosnih institucija na terenu povodom talasa nasilja prema Srbima, i to produbljuje nepoverenje u namere dela međunarodne zajednice u pokrajini.

Srbi u Starom Grackom, koji su postali simbol stradalništva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, danas su ponovo bili žrtve šovinizma i histerične mržnje, a tome su asistirali oni koji se lažno predstavljaju kao čuvari reda.

Napadu na srpsku decu i njihove roditelje pridružila se policija, čija je neselektivna i prekomerna upotreba sile dovela do povređivanja troje srpskih meštana, među njima i jedne bebe, što je u pravom svetlu pokazalo prirodu lažne države Kosovo.

Sponzori takozvane kosovske nezavisnosti stvorili su čudovišnu tvorevinu u kojoj policija suzavcima interveniše protiv dece.

Upozoravamo i Prištinu i one u međunarodnoj zajednici koji tolerišu zločinstva albanskih ekstremista da Srbija neće tolerisati nasilje nad srpskom, ili bilo čijom decom.

Mi želimo da mlade generacije u regionu poštedimo užasa kojima smo svi bili svedoci pre samo dve decenije, ali da bi mir i razum prevladali potrebne su dve strane,kaže u saopštenju Marko Đurić direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."